Fundația Vodafone România finanțează cu 5 milioane de lei renovarea și dotarea secțiilor de nou-născuți

Published on May 21, 2021

  • Fondul de finanțare „Viață pentru Nou-Născuți” este pus la dispoziția ONG-urilor cu expertiză în implementarea de proiecte în sectorul medical

În România, la fiecare 7 ore un bebeluș pierde șansa la viață. 1.145 copii sub un an au murit doar în anul 2019 în România, iar 57% dintre bebelușii care nu supraviețuiesc sunt din mediul rural.

Ne dorim ca toți nou-născuții cu afecțiuni medicale din țara noastră să aibă aceleași șanse la îngrijire medicală. Astfel, Fundația Vodafone România lansează o linie de finanțare în valoare de 5 milioane de lei numită „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” destinată renovării, modernizării și dotării cu echipamente medicale a compartimentelor și secțiilor de neonatologie din spitalele publice din întreaga țară

Fondul urmărește, la nivel național, creșterea capacității secțiilor și compartimentelor de neonatologie și de terapie intensivă neonatală de nivel I și nivel II de a stabiliza, diagnostica, trata și transfera pacienții nou-născuți cu diferite afecțiuni medicale.

Perioada de înscriere a proiectelor de către ONG-uri este 20 mai – 09 iulie a.c.

Pentru suplimentarea bugetului existent care să permită extinderea programului în cât mai multe unități medicale, fundația anunță și o campanie publică de strângere de fonduri. Astfel, inițiativa Fundației Vodafone România se adresează pe de o parte organizațiilor neguvernamentale cu expertiză în derularea de proiecte pe zona medicală care sunt chemate să trimită propuneri de proiecte și pe de altă parte cetățenilor și companiilor care pot redirecționa impozitul pe venit, respectiv profit, dar pot face și donații prin SMS.

„Sunt mai bine de 8 ani de când Fundația Vodafone România a început lupta pentru șansa la viață a celor mai vulnerabili membri ai societății. În continuare, România are cea mai mare rată a mortalității infantile, aproape dublă față de media țărilor Uniunii Europene. E firesc să nu abandonăm lupta și să ne propunem să facem mai mult și mai mulți. Am avut parteneri extraordinari din rândul ONG-urilor în cele două proiecte anterioare și suntem convinși că împreună cu donatorii și sponsorii care se vor alătura demersului nostru, cu societatea civilă, cu autoritățile, cu administratorii spitalelor putem schimba statisticile și putem da tuturor nou-născuților prematur sau cu afecțiuni medicale severe șansa să fie tratați în unități spitalicești dotate corespunzător”, a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

Alături de Fundația Vodafone România este și Asociația pentru Relații Comunitare (ARC), organizație care susține și dezvoltă din 2001 comportamentul filantropic în societatea românească, pentru a întări și dezvolta comunitățile noastre. ARC va ajuta Fundația Vodafone România în procesul de grantmaking și susținere a organizațiilor locale. Astfel, va ajuta Fundația în procesul de selecție, va păstra legătura cu organizațiile câștigătoare și va crește capacitatea organizațiilor locale prin consultanță de fundraising.

Propunerile vor fi evaluate de un juriu format din medici de specialitate, experți în politici de sănătate și membri ai sectorului nonguvernamental.  . Proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe 1 octombrie a.c. iar calendarul complet al rundei de finanțare este disponibil pe site-ul programului.

***

Până acum, Fundația Vodafone România a investit direct 16 milioane de lei în construirea și apoi extinderea Secției de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului „Marie Sklodowska Curie” și în modernizarea secției cu același nume din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța. Ambele secții au fost dotate cu aparatură medicală de ultimă generație, inclusiv cu două soluții de telemedicină pentru monitorizarea de la distanță a pacienților, transmiterea securizată de imagini și parametri medicali în timp real și organizarea de videoconferințe.

***

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei peste 20 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.132 de programe derulate de 730 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut aproape 3 milioane de beneficiari – copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 30 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

***

Asociația pentru Relații Comunitare

Fiecare comunitate are resursele necesare pentru a deveni un acasă mai bun și mai puternic pentru oamenii care trăiesc în ea. Asociaţia pentru Relaţii Comunitare are misiunea de a descoperi, cultiva şi folosi aceste resurse pentru a le oferi oamenilor speranță, dar și un cadru în care să poată acționa.

Din 2001 susținem și dezvoltăm comportamentul filantropic în societatea românească, având convingerea că filantropia este unul din modurile prin care putem întări și dezvolta comunitățile noastre. În jurul nostru sunt foarte mulți oameni care fac bine cu cap și inimă, iar pentru ei ne-am asumat misiunea de a dezvolta o infrastructură pentru filantropie, pe care să poată construi. Astfel, le oferim lor, liderilor informali, companiilor și ONG-urilor o platformă, unde să se poată întâlni, să lucreze și să producă o schimbare pozitivă, pe termen lung. 

Lucrăm cu companii, organizații, comunități și persoane fizice și le dăm instrumentele și puterea necesare să producă schimbări în jurul lor, cu ajutorul programelor noastre.

⬅︎ Blog