Fondul de Urgență: Granturi pentru organizații locale în lupta împotriva COVID-19

Published on October 28, 2020

Asociația pentru Relații Comunitare oferă 5 finanțări pentru a răspunde nevoilor legate de pandemie în județele aflate în scenariul roșu.

Finanțările, în valoare totală de 250.000 lei, vor fi oferite prin Fondul de Urgență destinat sprijinirii spitalelor în lupta împotriva COVID-19. Pot aplica organizațiile locale din județeleAlba, Cluj, Harghita, Sălaj, Timiș și municipiul București (aflate în scenariul roșu, la date de 26 octombrie 2020, sursa aici). Suma maximă care poate fi cerută pe proiect este de 50.000 lei.

Finanțările vor putea fi folosite pentru achiziționarea de echipamente, aparatură medicală, echipamente de protecție, alte nevoi specifice asociate efortului de combatere a efectelor Covid-19. Organizațiile care aplică pot folosi un procent de maxim 5% din valoarea finanțării pentru costuri interne de administrare.

Ne dorim să identificăm ONG-uri care să acționeze ca parteneri locali și să gestioneze aceste finanțări pentru a ne asigura ca ajungem acolo unde nevoile sunt cele mai mari.

Solicitările vor fi analizate pe măsură ce acestea sunt trimise echipei ARC, în limita fondurilor disponibile, prin formularul online, disponibil aici:  https://forms.gle/eeP9toM3vZaUuK4G8

Cine poate solicita finanțarea

Finanțările se adresează organizațiile nonprofit care desfășoară campanii sau acțiuni de sprijinire a spitalelor în această perioadă. Beneficiarul final al finanțării va fi un spital.

Granturile pot fi solicitate pentru:

  • Aparatura medicală care ajută în tratarea pacienților COVID-19 
  • Echipamente de protecție (măști, combinezoane etc) și dezinfectanți 
  • Kituri de testare, teste pentru depistarea covid-19, alte componente de testare 
  • Alte nevoi a căror rezolvare ajută spitalul/unitatea medicală să facă față provocărilor aduse de COVID-19

Un procent de 5% din valoarea finanțării poate fi folosită pentru costuri de administrare de către organizația care gestionează grantul.

În acordarea finanțării se va ține cont de:

  • Claritatea și urgența nevoii
  • Specificitatea nevoilor identificate, includerea de detalii clare privind cantitățile, furnizorii identificați și costurile pentru achiziții

Formularul pentru a aplica la finanțarea ARC este disponibil aici: https://forms.gle/eeP9toM3vZaUuK4G8

Durata finanțării poate fi de maxim 3 luni, perioadă până la care produsele comandate trebuie să ajungă și să fie puse în funcțiune în spital. Odată finalizate achizițiile, organizațiile finanțate vor trimite pe adresa george@arcromania.ro copii ale facturilor de achiziții, documentelor tehnice de funcționare și borderoului de predare-primire a echipamentelor achiziționate.

Furnizorii pot fi identificați de organizație sau oferiți de către spital.

Pentru mai multe întrebări, ne puteți scrie pe mail, la ioana@arcromania.ro.

⬅︎ Blog