Fondul de Urgență: cinci organizații locale sunt finanțate cu 250.000 de lei

Published on November 6, 2020

Unitățile medicale din Timișoara, Odorheiu Secuiesc, Alba Iulia, Jibou, Cluj și Harghita vor primi sprijin vital cu ajutorul granturilor oferite de ARC.

Asociația pentru Relații Comunitare a ales organizațiile care pot beneficia de o finanțare de cel mult 50.000 de lei prin Fondul de Urgență. Acestea sunt:

Fundația Comunitară Timișoara: Finanțare de 50.000 lei pentru o instalație de oxigen și consumabile aferente

Deoarece crește numărul din ce în ce mai mare de cazuri de infecție cu SARS CoV 2, Spitalul Victor Babeș din Timișoara a reorganizat zona roșie și a crescut capacitatea de internare. Însă în acest moment doar jumătate dintre paturile destinate pacienților COVD 19 sunt dotate cu instalații de oxigen, iar spitalul încă face eforturi de a dota în timp util cu echipamentele necesare saloanele unde sunt internați pacienții cu forme severe. e severe trebuie ajutați urgent.

Asociația Merci Charity  Boutique: Finanțare de 48.300 lei pentru 700 combinezoane

În ultimele șase luni, asociația, prin atelierul social de croitorie, a dorit să sprijine spitalele din România în criza echipamentelor medicale și a început producția de combinezoane atrăgând în proiect încă trei ateliere de croitorie din București. 13 angajați din patru ateliere de croitorie și-au păstrat locurile de muncă, sprijinind spitalele din tara cu echipamente critice, de foarte buna calitate.

Aceste combinezoane au fost testate pentru conformitate cu SR EN 14126 – îmbrăcăminte de protecție.

Spitalele care pot beneficia de combinezoane prin acest proiect:

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, județul Alba. Cantitate solicitată: 160 bucăți.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Cluj-Napoca. Cantitate solicitata: 260 bucăți.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Cantitate solicitată: 200 bucăți.

Spital beneficiar: Spitalul Municipal Gheorgheni, Harghita Cantitate solicitată: 80 bucăți.

„Suntem un spital mic, cu resurse puține, dar situat într-o locație importantă și cu foarte mare adresabilitate. Pe o rază de 60 km nu există niciun spital. Consumăm în medie 10-15 combinezoane pe zi. Orice ajutor este binevenit!”, manager spital.

Fundația Comunitară din Odorheiul Secuiesc: Finanțare de 50.000 lei pentru achiziția unei părți din ansamblul de containere necesare pentru crearea unei aripi modulare a spitalului

Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc are 527 paturi, din care în momentul de față – în situație de cod roșu cu un procentaj la nivelul orașului 0,065% – pot fi folosite doar jumătate. Situația este cauzată de modalitatea prin care pacienții afectați de COVID-19 sau cu simptome COVID-19 trebuie tratate în saloane separate. Astfel într-un salon cu 4-5 paturi disponibile poate fi folosit doar un singur pat pentru un singur pacient afectat de COVID-19. Cei care au doar simptome, până când primesc rezultatul analizei, trebuie tratați separat și pot fi mutați la secțiunile adecvate doar după primirea rezultatelor.

Cei care au așteptat pentru rezultatul testelor COVID-19 până acum au fost tratați în corturi mari asamblate pe curtea spitalului, însă venirea frigului face imposibilă menținerea acestui tip de tratament, respectiv locație de așteptare. Situația detailată mai sus îngreunează mult tratarea eficientă atât a pacienților COVID cât și a celor non-COVID de la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc.

Soluția identificată constă în achiziția și instalarea unui ansamblu de containere în curtea spitalului. Prin acest ansamblu de containere din 15 bucăți, implicând coridoare și două blocuri de apă pentru WC-uri (unul pentru femei și unul pentru bărbați) am asigura un spațiu adecvat pentru pacienții care așteaptă rezultatul testelor COVID-19. Acest ansamblu ar face posibil plasarea separată a cca. 12 pacienți, care ar însemna eliberarea a 12 camere de spital, respectiv ar oferi loc pentru ca 48 de pacienți să fie tratați în spital.

Asociația Suntem părinți, noua ne pasă! Finanțare de50.000 lei pentru achiziționarea unor containere de triaj

Spitalul orășenesc din Jibou se află în acest moment într-o zonă critică, deservind o comunitate cu una din ratele de infectare cele mai ridicate din țară. Spațiile existente în prezent pentru efectuarea proceduriloă de triaj nu sunt adaptate nevoilor actuale.

Astfel, Asociația Suntem părinți, noua ne pasă! a ales să susțină spitalul cu achiziția a două containere de triaj, suma necesară fiind acoperită parțial și din resursele spitalului.

Asociația Clubul Lions Alba Iulia Gemina: Finanțare de 50.000 lei pentru achiziționarea unui culoar de dezinfectare

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia are nevoie de o cabină de dezinfecție cu ultraviolete pentru dezinfecția echipamentului individual de protecție, anterior dezechipării. Ea funcționează, ca principiu, ca un scanner corporal.

Acest demers ar scădea semnificativ riscurile de contaminare la care este expus personalul medico-sanitar și auxiliar care lucrează în sectoarele dedicate pacienților suspecți sau confirmați cu COVID-19, în momentul înlăturării echipamentului de protecție

⬅︎ Blog