De majorat, ARC are o nouă identitate

Published on October 18, 2019

18 ani de ARC: Speranță pentru fiecare, putere de la toți

Din 2001, construim împreună infrastructură pentru ca binele făcut de cei din jur să nu se piardă, ci să se multiplice și să genereze schimbare. ARC s-a născut din dorința de a susține și dezvolta comportamentul filantropic în societatea românească, din  convingerea că filantropia este unul din modurile prin care putem întări și dezvolta comunitățile noastre. 

18 ani mai târziu, misiunea ARC rămâne mai actuală ca oricând și credem cu aceeași tărie că felul în care va arăta societatea în următorii ani stă în puterea celor care nu așteaptă, ci produc singuri schimbarea. Organizația noastră a ajuns la o vârstă pe care unii ar numi-o a “majoratului”, însă pentru noi este un prilej să reflectăm la ce-am realizat din 2001 încoace, împreună cu oamenii care au avut și au încredere în noi. Dacă până acum ne-am aflat într-o zonă de învățare și inovare, următorii ani îi vedem ca pe o perioadă de consolidare a parteneriatelor construite până acum și de cooperare intersectorială. Evident, învățarea continuă și inovația rămân în ADN-ul ARC, însă accentul se mută pe aducerea împreună a unor oameni și organizații din zone și domenii cât mai diferite. Simțim că a venit vremea să învățăm mai mult unii de la alții. 

Noua noastră identitate și noul mesaj, “Speranță pentru fiecare, putere de la toți”, rezumă viziunea noastră: oricine – fie că vorbim de persoane cu inițiativă, de organizații sau companii vizionare – poate produce o schimbare reală, atât timp cât toți oamenii au încredere în potențialul lor și al celor de lângă ei. Viziunea noastră este coloana vertebrală a tuturor programelor pe care le-am construit și pe care le vom dezvolta în viitor.

”Să lucrezi alături de echipa ARC este un privilegiu și o experiență extraordinară. Cred că sunt câteva lucruri remarcabile care diferențiază ARC și pe care se sprijină și istoria, și succesul: încăpățânarea de a gândi strategic și pe termen lung, atenția la valoarea pe care o creează pentru lumea din jur, obsesia pentru a-și măsura rezultatele și a învăța continuu. Și bucuria cu care primesc opiniile diferite. Când ai în față o echipa ce a creat atât de mult pentru restul lumii, dar e atât de deschisă la a face mai mult, nu poți decât să o aplauzi și să înveți”, spune Andreea Roșca, membră a consiliului de conducere ARC. 

Un nou site arcromania.ro

Am relansat site-ul arcromania.ro, cu o nouă structură, care arată toate zonele noastre de expertiză, astfel încât orice persoană, organizație sau companie, să poată găsi cât mai rapid informațiile legate de programele noastre și mai ales de  modul în care putem colabora.

“Noul site ne-a oferit ocazia să aducem sub aceeași umbrelă atât programele ARC, cât și istoria ultimilor 18 ani, într-un format simplu și ușor de înțeles. În timpul documentării pentru acest site, am rememorat numeroase capitole definitorii din istoria noastră, de la primul Cerc de Donatori, până la primele donații prin SMS sau prima ediția a Conferinței Naționale de Fundraising și ne-am dat seama cât de mult a contat pentru noi susținerea necondiționată pe care ne-au arătat-o partenerii noștri și cât de departe am ajuns împreună”, spune Dana Pîrțoc, CEO ARC.

Mulțumiri

Mulțumiri speciale lui Sorin Axinte și lui Spasić Bojan (Glue) pentru răbdarea și profesionalismul cu care a lucrat în dezvoltarea noii identități vizuale și a noului site ARC.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în ultimii 18 ani și cu care ne-am găsit puterea, împreună.

⬅︎ Blog