Acum puțin timp, s-a pus în discuție la Ministerul Justiției subiectul OUG 26 privind asociațiile și fundațiile. Cu toate bunele intentii ale celor implicati, mai multe organizații au primit invitație de a participa, unele din ele nu au mai fost contactate ulterior, iar un număr mare din acestea ultimele au început să se întrebe de ce nu au mai avut intrare la discuții. În final, puținii oameni care rămân în discuții investesc foarte multă energie pentru foarte mulți alții.

De foarte multe ori, așa cum a fost cazul și cu modificarea lui 3.5% sau alte aspecte de legislatie, venim împreună când are loc o criză. Dar cum ar fi să rămânem împreună, chiar și în momente de acalmie? Nu putem să evităm total crizele, dar putem să avem un instrument care să ne permită să trecem cu bine de ele, ca sector.

Vrem să existe și în România un organism care să poată interveni rapid când e nevoie. Unde organizațiile să găsească sprijinul de care au nevoie pentru discuții și dezvoltare. Unde să avem acces la date sectoriale și la cercetări folositoare pentru activitatea noastră. Unde să știm că avem o voce puternica in relatie cu Bruxelles și cu deciziile luate acolo. De aceea am pornit Industria Binelui.

Pe scurt, să ne concentrăm forța pe care o avem deja pe câteva direcții strategice și să putem apela la un singur organism ori de câte ori e nevoie.

Pe 6 octombrie te invităm să discutăm despre Industria Binelui. Vrem să știm de la tine și de la cât mai mulți colegi de sector care sunt prioritățile în acest moment. De ce avem nevoie să funcționăm bine împreună și care sunt primele locuri unde trebuie să acționăm.

Suntem, ca sector, într-un punct de maturitate unde putem trece de la discuții la acțiune.

Evenimentul va fi transmis live pe Facebook ARC, pe 6 octombrie de la ora 11.00 și va dura o ora.

Vom fi alături de Dana Niculescu, moderatorul discuției și reprezentant OAR, Simona Constantinescu, reprezentant FDSC, Diana Chiriacescu, reprezentant FONSS, Radu Moțoc, reprezentant TechSoup, Elena Calistru, reprezentant Funky Citizens si Dana Pîrțoc, Asociația pentru Relații Comunitare.

Vorbim despre:

  • cum comunicăm cu organizațiile și autoritățile și cum menținem dialogul deschis și democratic?
  • cum se poate schimba procesul de reprezentare al organizațiilor după crearea undei federații/ coaliții și dacă e o voce mai puternica în relație cu toți actorii implicați?
  • rolul și importanta datelor în sectorul ONG. De unde le colectăm, în ce format și, mai ales, la ce ne ajută ele?
  • importanța unei voci comune a sectorului, care să ne reprezinte la nivel european.
  • ce este Industria Binelui? Cine poate să adere la ea și ce schimbări poate produce pentru întreg sectorul ONG.

Acest eveniment face parte din proiectul „Industria Binelui”, derulat de Asociatia pentru Relatii Comunitare în parteneriat cu FONSSOpportunity Associates și Daruieste Viata și care beneficiază de o finanțare în valoare de 244,647.00 euro, prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestei pagini nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde și competitivă. #haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants