Cercetare

Cercetările pe care le facem ne ajută să explorăm mai bine comunitățile noastre și să găsim metodele prin care putem să intervenim și să producem o schimbare.

Fiecare program ARC are la baza sa crezul că binele făcut împreună este un bine făcut pe termen lung. Pentru noi, asta se traduce în timp petrecut în cunoașterea comunităților, a nevoilor, a celor care fac parte din comunitate, dar a celor luptă pentru ea. 

Una din metodele prin care facem asta este cercetarea. Din 2001, avem de partea noastră oameni talentați, specializați în cercetare, care au reușit, de-a lungul anilor, să ofere un contur sectorului nonprofit și au reușit să arate impactul organizațiilor și a muncii lor.

Cu ajutorul cercetărilor făcute, în parteneriat sau independenți,  am reușit să surprindem o Românie în schimbare. O Românie generoasă, care are încredere în organizații și care crede că o donație chiar poate face diferența.

Cercetările ne-au ajutat să cunoaștem nevoile comunităților și să schimbăm legi care au încurajat comportamentul filantropic. Am evaluat și transformat responsabilitatea socială corporatistă prin studiile noastre și am ajutat organizațiile din țară prin studiile și analizele puse la dispoziție.

În 2020 am pus bazele primului consorțiu de cercetare în filantropie din România, dezvoltând deja parteneriate cu Universitatea București și Institutul de Cercetare Făgăraș.

Mai mult, am  dezvoltat o agendă de cercetare proprie ce va fi integrată cu nevoile partenerilor din consorțiu, ale ONG-urilor și ale finanțatorilor din România.

Echipa de cercetare ARC

  • Dr. Lev Fejes – Head of Research, cu doctorat obținut la Michigan State University, School of Criminal Justice, specializat pe studii cantitative
  • Drd. Rucsandra Pop – Doctorand al Universității București, Antropolog, specializat pe studii calitative
  • Drd. George Vlas – Doctorand al Universității Babeș Bolyai, Specializare în Administrație Publică, specializat data management

Ce servicii oferim

La ARC dezvoltăm și realizăm studii pentru înțelegerea funcționării societății civile, evaluarea nevoilor de dezvoltare ale organizațiilor neguvernamentale, identificarea trendurilor din sectorul filantropic și CSR, atât din inițiativă proprie cât și la cererea finanțatorilor, companiilor interesate sau a altor organizații neguvernamentale.

Pentru realizarea acestor studii, dezvoltăm cercetări calitative și cantitative, colectăm (CASI și CAPI), procesăm și analizăm datele obținute, utilizând tehnici și programe statistice aferente, și dezvoltăm și diseminăm rapoarte de cercetare.

Serviciile de cercetare oferite de ARC vă permit să abordați în profunzime întrebările care vă interesează și vă ajută să luați decizii strategice informate prin recomandări bazate pe date concrete.

Echipa de cercetare ARC vă stă la dispoziție în tot procesul, de la dezvoltarea designului corespunzător și stabilirea metodologiei, dezvoltarea instrumentelor de colectare, colectarea și analiza datelor, până la realizarea raportului și diseminarea rezultatelor.

Pentru mai multe informații despre serviciile și produsele noastre, ne puteți scrie la lev@arcromania.ro