Câştigătorii competiţiei adoptă un proiect 2018

Published on August 19, 2019

Angajații ING au votat proiectele câștigătoare în cadrul etapei finale a competiției Adoptă un proiect, competiție anuală de proiecte dedicată ONG-urilor prin care oferă finanțare totală de până în 200.000 euro. Dupa ce în perioada septembrie – octombrie s-au înscris peste 90 de proiecte, numai 10 au fost alese finaliste de către un juriu format din membrii boardului de CSR din cadrul ING Bank. Mai departe, acestea au fost supuse votului de catre angajatii ING, avand peste 1000 de persoane care si-au semnalat favoritii.

Astfel, cele patru proiecte finaliste sunt:

  1. Părinți bine primiți la terapie intensivă nou născuți – Asociația Inima Copiilor. Un proiect ce introduce un nou model de îngrijire, centrat pe familii, prin instruirea personalul medical și sustinere psihologică a părinților care află, la maternitate, că noul născut are probleme.
  2. Fun & Learning in VR – Asociația M.A.M.E. Proiectul propune utilizarea tehnologiei VR (Realitatea Virtuală) pentru facilitarea accesului copiilor bolnavi la aplicații pentru învățare intuitivă și experențială, dar și pentru detensionare și recuperare psiho-emoțională.
  3. Mentorat, instruire, sprijin și implicare pentru viață independentă în scaun rulant – Fundația Motivation România. Motivation va îmbunătăți mobilitatea, independența și incluziunea a 200 de copii și adulți în scaune rulante prin echipamente de mobilitate personalizate, mentorat, instruire nonformală și acces la resurse prin tehnologia informațiilor.
  4. S-a făcut lumină! – Asociația FDP – Protagoniști în educație. Proiectul se adresează unui număr de 27 familii care trăiesc în Rampa – Pata Rât, în condiții de sărăcie extremă, fără electricitate, căldură, apă curentă, grupuri sanitare și își propune dotarea cu panouri fotovoltaice (fără conectarea la reteaua publica) și sobe pirolitice ce utilizează drept combustibili bio-masă agricolă (frunze, ramuri, ghinde, peleți etc.).

Programul a fost inițiat de ING din 2013 și a urmărit în acești ani să finanțeze proiecte prin care să ajute comunități locale, persoanele care se află în situații dificile (copii abandonati, persoane bolnave, bătrâni singuri, victime ale violenței, persoane afectate de calamități naturale, persoane cu dizabilități etc). 

⬅︎ Blog