Speranță pentru fiecare, putere de la toți

Cum să donezi?

O comunitate puternică este o comunitate care se ajută. Din 2001, ARC România susține dezvoltarea și întărirea spiritului filantropic, iar prin mecanismele și programele sale, vrea să aducă mai aproape organizațiile de donatori, iar donatorii, de cauzele care contează pentru ei.

Dezvoltate împreună cu partenerii săi, mecanismele de donații prin SMS și debit direct au ajutat organizațiile să strângă circa 85 de milioane de lei. Cercurile de donatori, organizate cu sprijinul ARC, au mobilizat, din 2013 până în 2018, aproape 1,3 milioane de lei de la peste 3,750 donatori.

Cum sa faci fundraising?

Credem în organizații puternice, profesioniste, transparente și cu impact real în comunitățile în care activează. Lucrăm cu ONG-urile care vor să își descopere puterea, prin Conferința Națională de Fundraising, Cafeneaua de Fundraising și servicii de consultanță pe strângere de fonduri și management de date, precum și prin materiale educative online.

Contribuim activ la consolidarea organizațiilor neguvernamentale din România și ne asigurăm că devin independente și sustenabile.

Cum să construiești comunități

Pentru un viitor mai bun, comunitățile au nevoie de eroi și inițiative curajoase. De peste zece ani, lucrăm cu grupuri și lideri care vor să construiască un viitor mai bun comunității din care fac parte.

Împreună cu ei, dezvoltăm fundațiile comunitare, organizații care înțeleg cel mai bine nevoile și oportunitățile și știu cum să stârnească o schimbare, folosindu-se de resursele locale. În prezent, programul de Fundații Comunitare a ajutat la înființarea a 16 astfel de organizații, la care au acces 46% din români.

Cum să fii o companie responsabilă

Credem că sustenabilitatea nu este un simplu obiectiv din planul anual al unei companii sau o destinație, ci un mod de gândire sau un drum.

Avem o experiență de aproape 20 de ani în domeniul sustenabilității (CSR) și am lucrat cu zeci de companii. Le-am ajutat să-și asume strategia de sustenabilitate ca parte din ADN-ul lor și le-am arătat cum pot avea o creștere sănătoasă, ținând cont de stakeholderi și de mediu.

Din 2001, luptăm să dăm încredere și speranță fiecărui om care vrea să aducă o schimbare. Am început într-un birou din Cluj-Napoca, cu trei oameni, iar aproape două decenii, un birou la București și o echipă de peste 20 de oameni mai târziu, am văzut cum filantropia poate produce schimbarea de care avem nevoie și continuăm să mobilizăm resurse din comunitate, pentru comunitate.

Programele ARC România

Cum putem să lucrăm la un viitor mai bun printr-o filantropie responsabilă? Echipa noastră are câteva răspunsuri la această întrebare și, fie că reprezinți o organizație, o companie sau vrei tu să pornești o schimbare, descoperă programele noastre și află mecanismele ARC care te pot ajuta.  

Mecanisme donaţie

Din 2012, platforma donatie.ro aduce mai aproape organizațiile de donatori, iar donatorii, de cauzele care contează pentru ei.

Fundaţii comunitare

Programul de Fundații Comunitare a pornit de la viziunea ARC a unor comunități care doresc o schimbare pozitivă.

Programul CSR

Lucrăm cu companii care știu că CSR-ul este o parte importantă din modelul lor de business.

Programul ONG

Credem în ONG-urile care rezolvă probleme acolo unde statul nu ajunge sau nu poate.

ARC-așii știu cel mai bine ce-i bucură pe ONG-iști, iar eu nu pot decât s-o confirm din experiența proprie. Dacă vreți să vă explicați de ce plecăm de la unele întâlniri cu un zâmbet pân’ la urechi, fiți cu ochii pe dicționarul lor de pe Instagram 🙂 Sunt tare mișto!

Georgiana Vieru

Fundația Serviciilor Sociale Bethany