Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies.

Companiile din Romania aleg sa raspunda unor nevoi din comunitatea interna (angajati, stakeholderi) si externa companiei (comunitati locale sau de interese) prin programe din ce in ce mai elaborate de CSR.

Fac bine? Sunt eficiente aceste programe? Banii investiti au impactul dorit sau genereaza beneficii pentru cei implicati?

Cei care aleg sa isi puna aceste intrebari pentru a eficientiza folosirea resurselor in proiectele de investitii in comunitate si pentru a vedea ce alte beneficii poate avea compania – manageri de resurse umane si CSR, practicieni si jurnalisti- sunt invitati la a treia intalnire anuala a grupului LBG Romania.

Pe 12 septembrie 2011 are loc la Bucuresti aceasta intalnire organizata in parteneriat de Asociatia pentru Relatii Comunitare si Fundatia Post Privatizare.

Facilitator de tara al Grupului LBG


Invitatii internationali ai intalnirii anuale a grupului LBG sunt:


Elaine Cohen, fondatoarea companiei Beyond Business din Israel este autoarea cartii "CSR for HR. A necessary partnership for advancing responsible business practices". Elaine este consultant international in domeniul CSR, lucrand cu mari companii multinationale cum ar fi Unilever sau Procter&Gamble. Aria sa de expertiza acopera strategii de CSR, relatia dintre CSR si resurse umane, raportarea si evaluarea calitatii datelor.


John Scade, director al MAS Business Spania, companie de consultanta in domeniul CSR si verificarea datelor raportate; membru in International Standards Board al AccountAbility; membru al Tomorrow’s Company, membru al grupului de consultant ape teme de CSR in comisia de CSR InnoBasque; membru al Comitetului de Business Ethics Committee; membru in comitetul spaniol al ISO Standards Board’s (AENOR), membru European Climate Forum. John si-a inceput cariera profesionala in calitatae de consultant in domeniul financiar, implicandu-se in proiecte importante in America Centrala. Aici a intrat in contact cu domeniul CSR si al sustenabilitatii, care l-au atras din ce in ce mai mult, el dedicandu-si apoi intreaga activitate acestor domenii in Spania si America Latina.


Tobias Webb, fondatorul companiei internationale Ethical Corporation din Marea Britanie. Prin intermediul companiei sale Toby Webb ofera consultanta si analiza in domeniul afacerilor durabile si responsabile fata de mediu si coordoneaza o retea internationala de cercetatori, analisti si organizatori de evenimente in acest domeniu. O alta arie de activitate si-o desfasoara in cadrul universitatii Birkbeck College, University of London, unde preda cursuri de CSR masteranzilor. De asemenea, este director editorial al FC Business Inteligence, companie axata pe publicarea de informatii pe site-uri specifice in industrii pe teme precum energii regenerabile. Intre 2006-2008 Toby Webb a fost presedintele grupului de lucru pe teme de responsabilitate sociala al Partidului Conservator, care a creat actuala politica de CSR din Marea Britanie.


Adela Jansen - Director Executiv Resurse Umane, BRD Groupe Société Générale. Cu o experienta de 18 ani in management, in activitati de business development, logistica, vanzari, marketing, comunicare si resurse umane, in industrii diverse, Adela Jansen lucreaza in BRD din anul 2003. Secretar General al bancii timp de 5 ani, Adela a preluat in 2008 functia de director executiv de resurse umane al Grupului BRD – o organizatie cu peste 9000 de angajati. “In BRD strategia de resurse umane sustine business-ul pe termen mediu si lung. Astfel, prin proiectele strategice pe care le implementam cautam dezvoltarea permanenta a competentelor personalului, avand in vedere eficienta in contextul in care activam si orientarea permanenta spre client.” (Adela Jansen).


Peter Barta este consultant cu o vasta experienta in management, in special in domeniul managementului de proiect, experienta acumulata pe parcursul a doisprezece ani de activitate in sectorul profit si cel non-profit. Peter este directorul Fundatiei Post Privatizare, cea mai importanta fundatie pentru antreprenoriat din Romania, o institutie privata care promoveaza educatia antreprenoriala si sustine initiativele destinate dezvoltarii sustenabile a mediului de afaceri romanesc – cu accent pe intreprinderile mici si mijlocii si start-up-uri.


Suzana Csizsek face parte din echipa Raiffeisen Bank din 2007. Ea lucrează în departmentul responsabilitate Corporativă încă de la înfiinţarea acestuia. Printre responsabilităţile sale se număra elaborarea strategiei şi politicilor de CSR şi a strategiei de comunicare asociate, precum şi gestionarea bugetului anual de CSR. Totodată, Suzana se ocupă de analiza şi managementul proiectelor de sponsorizare, supervizând implementarea acestora. Sub coordonarea sa, în 2010, banca a publicat primul raport de responsabilitate corporativă, care descrie valoarea şi impactul în comunitate al sponsorizarilor acordate în 2009. Raportul a fost realizat în conformitate cu modelul de măsurare a implicarii în comunitate LBG. Începând cu anul 2011, raportul de responsabilitate corporativă a inclus ţi standardul GRI. Suzana este licenţiată în Filosofie Morala şi Politică la Universitatea Bucureşti şi are un master cu tema "Peace culture", la Universitatea Barcelona.


Catalin Gheorghe este director de comunicare si consultant LBG Romania. In ultimii 15 ani, Catalin a promovat si sustinut cu entuziasm atragerea de fonduri din comunitate . De asemenea, el s-a implicat in dezvoltarea relatiilor dintre companii si sectorul non-profit. Absolvent al programului post-universitar de dezvoltare sociala al North London University, Catalin s-a implicat in realizarea de studii ce au urmarit comportamentul filantropic al romanilor si domeniul CSR. In echipa ARC, Catalin a lucrat in servicii de consultanta de CCI pentru companii precum: Lafarge, BRD Groupe Societe Generale, Orange and Royal Bank of Scotland.


Ioana Szatmari este coordonatorul serviciului LBG Romania din anul 2008 si consultant in domeniul programelor comunitare a companiilor in cadrul Asociatiei pentru Relatii Comunitare. De peste sapte ani, munca ei s-a axat pe studii cantitative si calitative in domeniul CCI, organizarea de evenimente si asistarea companiilor interesate sa isi dezvolte practia de CSR.

Temele de discutie sunt legate de analiza eficientei programelor de CSR ale companiilor si modului in care disciplina raportarii ajuta la imbunatatirea calitatii portofoliilor programelor comunitare dar si modul in care poate influenta obiectivele altor departamente, cum ar fi cel de resurse umane.

De asemenea, implicatiile legislative ale practicii de CSR si schimbari posibile vor fi discutate cu aceasta ocazie.

Grupul LBG Romania face parte dintr-o retea internationala dedicata eficientizarii si cresterii performantei de CSR a companiilor membre. Modul de lucru al grupului LBG se axeaza pe masurarea si evaluarea investitiilor pe care companiile le fac in proiectele de implicare comunitara si impactul pe care acestea il genereaza in comunitati. Pe baza acestor evaluari, membrii grupului LBG Romania pot lua decizii care se pliaza cel mai bine pe obiectivele lor strategice.

Membri ai grupului LBG Romania:

Pentru mai multe detalii va invitam pe www.lbg-romania.ro sau sa o contactati pe Ioana Szatmari la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .