Summitul industriei binelui

Published on August 19, 2019

Pentru noi, la ARC,  este important să ne investim sufletul și resursele alături de o comunitate a binelui făcut cu cap și inimă, și de aceea ne bucurăm să vă chemăm la Summitul Industriei Binelui, în data de 5 iunie 2019.  

La Summit vin vizionari, strategi, oameni cu resurse și cei care produc schimbare pentru a discuta imaginea de ansamblu cu care ne confruntăm. Vedem România 360°, uitându-ne la ce se întâmplă în comunitățile din România cu cifre și fapte și aducem în discuție adevărata față a României. Îi aducem în față și învățăm de la cei care au avut curajul, perseverența și puterea de a produce schimbări cu impact pe termen lung. 

Vorbim despre cele mai grele subiecte, dar care sunt vitale: Cele două Românii, România captivă și modul în care se fac politicile publice în România.

În prima parte a zilei ne uităm la cifre și la o analiză a situației actuale pregătită de: Barbu Mateescu, Gabriel Bădescu, Ștefania Andersen și Lev Fejes și ascultăm pe scurt cum au făcut să producă schimbare reală și durabilă profesori, primari, antreprenori români și companii.

Continuăm apoi discuția, în profunzime și cu intenția de a găsi soluții pentru a lucra împreună, în 3 trackuri:

  • Politici publice: Într-o țară în care autoritățile publice dezbat legi cu impact major după ce au fost adoptate, mai putem vorbi de “proiecte de țară” și “politici publice”?În contextul politic actual avem nevoie, mai mult ca niciodată, de politici publice care să creioneze pașii de urmat pentru următorii 10, 20, 30 de ani. Avem nevoie de o viziune care să răspundă nevoilor crescânde ale societății și care să reconstruiască încrederea cetățenilor în principalele instituții democratice la nivel național și european.
  • Cele două Românii: Deși Bucureștiul are un PIB/locuitor similar cu cel al Berlinului, la două ore de mers cu mașina, avem județe fără niciun psihiatru. Pe 5 iunie vorbim despre Românile lăsate în urmă.Riscul ca un copil să abandoneze școala este de patru ori mai mare în mediul rural, decât în cel urban. În același timp, în județul Iași sunt de zece ori mai mulți copii cu cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate decât în județul Cluj. În timp ce autoritățile propun “dotarea” fiecărui elev cu o tabletă, peste 2000 de școli încă mai au un WC în curte. Avem nevoie de o societate cu mai puțină inegalitate și polarizare, unde șansele individuale de succes să fie aceleași, indiferent de distanța față de București sau Cluj-Napoca. Dar cum micșorăm distanța?
  • România captivă: Cine face parte din România captivă? Oameni pentru care viața are foarte puține oportunități sau care fie nu au simțit niciodată că au putere asupra propriului destin, fie și-au pierdut încrederea și speranța că pot să aibă putere și să schimbe ceva în viața lor sau a comunităților lor.Acestor oameni le pasă prea puțin de puterea lor cetățenească pentru că votul nu le-a adus niciodată o schimbare în bine. Le-ar putea fi mai bine acestor oameni în viața lor?

Te invităm la Summit-ul Industriei Binelui, evenimentul care ne aduce pe cei care schimbăm România la aceeași masă. 

Dacă ești unul dintre oamenii care au contribuit activ în ultimii ani din poziția de lider al unei organizații, antreprenor, finanțator, donator sau activist, reprezentant al autorităților sau om politic și vrei să ne fii alături în această conversație, te rugăm să ne dai un semn la adresa de email: roxana.d@arcromania.ro.

Summitul Industriei Binelui este un eveniment ARC, organizat împreună cu partenerii noștri de la Camera de Comerț Americană în România – AmCham Romania, Raiffeisen Bank și Lidl România.

Au contribuit: Simona Adam, Mirabela Amarandei, Ştefania Andersen, Adrian Baboi – Stroe, Elena Badea, Gabriel Bădescu, Radu Burnete, Ştefan Cibian, Lev Fejes, George Jiglău, Barbu Mateescu, Corina Şuteu, Vlad Voiculescu.

⬅︎ Blog