Mecanisme de donații prin SMS sau prin Debit Direct

Donatie.ro este platforma ce ajută organizațiile să inițieze campanii și să strângă fonduri într-o manieră ușoară și transparentă, prin oferirea unui număr scurt de SMS sau prin debit direct

Din 2012, donație.ro aduce mai aproape organizațiile de donatori, iar donatorii, de cauzele care contează pentru ei. Mecanismele de donație prin SMS și debit direct au ajutat la simplificarea actului de a dona, susținerea a sute de cauze și la redescoperirea filantropiei în secolul al XXI-lea.

Mecanismul de donaţii prin SMS rămâne una dintre cele mai accesibile metode prin care o persoană poate oferi un ajutor. Un donator nu are nevoie decât de câteva secunde pentru a trimite 2 sau 4 euro cauzei de care se simte apropiat, iar organizația poate afla în timp real câte SMS-uri a primit.

Debitul direct pentru organizații nonguvernamentale nu e foarte diferit de debitul direct pentru plata ratelor la bancă sau factura la electricitate. Organizațiile care folosesc mecanismul de debit direct pot avea un impact mai mare în comunitățile în care activează, pentru că donațiile lunare le asigură o stabilitate pe termen lung. 

Orice persoană poate deveni un donator de “cursă lungă”, nu trebuie decât să meargă în punctele de interes din oraș, unde organizațiile care folosesc acest mecanism au echipe de fundraiseri stradali, care discută cu trecătorii. 

Încă de la lansare, platforma a avut un succes mare în rândul oamenilor. În primul an, au fost 25 de campanii care au strâns 2,5 milioane de lei prin SMS, iar câțiva ani mai târziu, în 2017 platforma înregistra prima organizație care a strâns mai mult de 1 milion de euro printr-o campanie recurentă de donație prin SMS. De partea cealaltă, în septembrie 2013, se semnat mandatul de debit direct cu numărul 1000. La finalul lui 2018, numărul a ajuns la peste 70.000 de mandate. 

Acește creșterile constante ne arată că din ce în ce mai mulți oameni vor să se implice și înțeleg cât de important e sprijinul pe termen lung. Noi, echipa donație.ro, ne bucurăm că putem oferi mecanismele noastre simple de donaţii prin SMS sau debit direct prin care ei pot ajuta.