Echipa

Dana Pîrţoc

Director executiv

dana@arcromania.ro

În cei 18 ani în ARC am învățat că ceea ce contează în primul rând în munca noastră sunt oamenii și calitatea relațiilor pe care le construim, atât în cadrul echipei, cât și cu cei din exteriorul organizației. 

Am întâlnit în companii și organizații oameni extraordinari, care au ales să își construiască viața profesională în jurul ideii de a face bine, de a construi sisteme sociale care pot să schimbe în bine viața comunităților din România. Mă bucură să știu că, încă de la înființarea ARC, reușim să le oferim o infrastructură care le dă curajul și încrederea de care au nevoie pentru a-și materializa ideile.  

Organizația noastră a apărut în urma unui crez pe care îl împărtășea un grup mic de oameni: filantropia responsabilă poate fi un mijloc prin care schimbăm comunitățile noastre.  În 2019 ne sărbătorim majoratul, iar micul grup s-a transformat în două birouri în două orașe, crezul a devenit scheletul pe care construim toate programele organizației, iar pofta de a face bine celor din jur este din ce în ce mai mare.  Misiunea noastră nu s-a încheiat. 


Roxana Sofică

Director program ONG

roxana@arcromania.ro

Coordonez programul ONG în ARC și mă simt norocoasă de fiecare dată cand întâlnesc oameni cu povești incredibile despre cum au ajuns să-și pună ideile și energia într-o organizație nonprofit. Sunt oamenii curajoși și plini de pasiune, care vor convinge întotdeauna donatorii să le fie alături și să creadă în visul lor. Prin programul ONG, ARC construiește împreună cu acești oameni și organizatiile lor, infrastructura cu care pot face un fundraising sănătos și sustenabil. De 15 ani, acest program oferă cursuri, consultantă, granturi, conferinte, experiente de învătare și acces la o retea de profesioniști în atragerea de fonduri și dezvoltare organizatională.  


Ioana Szatmari

Coordonator program CSR

ioana@arcromania.ro

În ARC suntem oameni pasionați de bine. De cum îl găsim, cum îl creștem, cum îl măsurăm, cum îl replicăm și cum îl promovăm.  Acestea sunt și întrebările la care încerc să găsesc un răspuns alături de partenerii cu care lucrez. 

Sunt unul din coordonatorii programului de CSR al ARC, iar asta înseamnă să vin în întâmpinarea companiilor și organizațiilor și le ajut să creeze proiecte valoroase. Proiecte care fac bine comunităților din care fac parte și care le ajută să se dezvolte.

Mă bucură să văd că CSR-ul începe să devină un element cheie în viața oricărei companii, indiferent de mărime, iar acestea se simt responsabile față de comunitate și sunt dornice să investestească pentru a face un bine sustenabil. 


Mădălina Marcu

Director dezvoltare resurse

madalina@arcromania.ro

Sunt consilier de filantropie corporativă și de familie. Am făcut științe politice ca să schimb lumea de sus în jos. Am lucrat în comunități izolate ca să schimb lumea de jos în sus. Acum nu mai cred că lumea poate fi schimbată doar prin politici sau doar cu “implicare”, “împreună” și “oameni frumoși”. Acum știu de câtă muncă, câți bani și câți oameni este nevoie pentru a face o schimbare să se întâmple. Cred că filantropia făcută inteligent este o cale să schimbăm lumea. 


Ioana Zăhan

Manager Financiar

claudia@arcromania.ro

“Fericit, ori nefericit, omul are nevoie de alt om, căci nu trăiește decât pe jumătate dacă trăiește doar pentru el “, este un citat al lui Jacques Delille, care rezumă într-o frază motivul pentru care am ales ARC. 

Determinarea colegilor mei de a nu rămâne în “zona de comfort” și de a răspunde oportunităților și provocărilor din mediul nonguvernamental m-a motivat să mă alătur lor din 2008.  

ARC-așii, cum ne spunem noi, pledează pentru apropierea dintre oameni, pentru binele făcut împreună și pentru o filantropie responsabilă. Iar pentru mine, a fi alături de echipă în proiectele sale înseamnă a susține în permanență o pledoarie în favoarea unei atitudini altruiste.


Camelia Mateş

Director program mecanisme donaţii

camelia@arcromania.ro

M-am alăturat echipei ARC în 2009, după o lungă colaborare cu organizația în alte proiecte dedicate mediului nonguvernamental. În primii ani am ajutat la construirea primelor fundații comunitare din țară, iar din 2012 coordonez donație.ro, platforma care oferă acces organizațiilor la mecanisme simple si eficiente de a strânge donații. 

Curajul organizațiilor pe care le întâlnesc în fiecare zi, implicarea donatorilor în cauze în care cred și creșterile anuale impresionante ale numărului de donații prin SMS și debit direct ne arată că oamenii cred în puterea binelui făcut împreună și vor să fie parte din schimbarea societății. Aceasta este convingerea care îmi dă energie în munca de zi cu zi.


Roxana Dumbravă

coordonator program CSR

roxana.d@arcromania.ro

După 10 ani în ONG-uri, mi-am spus că am găsit ceva mai mult decât un loc de muncă când am ajuns la ARC. Am găsit un loc care nu o să îmi îngrădească niciodată puterile. După ce am coordonat programul de educație financiară Banometru, care între timp s-a maturizat și are acum aproape o viață proprie, acum am ajuns să coordonez primul Summit al Industriei Binelui și programul de CSR intern al BRD Groupe Societe Generale. Munca mea înseamnă multă pasiune și multă energie, înseamnă zile bune și mai puțin bune, dar mai ales înseamnă că pot să fac lucrurile la care mă pricep cel mai bine: să aduc oameni împreună și să îi văd cum prind încredere în propriile forțe.


George Vlas

Specialist baze de date

george@arcromania.ro

Am auzit de ARC în 2013, datorită programului de internship desfășurat de facultatea la care am studiat. În cele câteva luni petrecute în echipa ARC am descoperit ce înseamnă industria binelui, iar doi ani mai târziu m-am alăturat echipei din Cluj-Napoca. 

Lucrez cu baze de date și cifre, iar prin munca mea încerc să găsesc firul roșu al generozității și să ofer un context sau să fac legăturile între diferite comportamente filantropice. 

În cei patru ani, mi-am dat seama că există un potențial uriaș în nenumărate comunități din țară. Nu ține decât de noi să activăm acel spirit al generozității, iar când descopăr ce mobilizări incredibile fac organizațiile în orașe ca Făgăraș, Galați sau Bacău, sunt din ce în ce mai optimist.


Rucsandra Pop

Director program Fundaţii Comunitare

rucsandra@arcromania.ro

“Dacă vrei să ajungi repede, mergi singur. Dacă vrei să ajungi departe, mergi împreună cu alţii”. Când am descoperit acest proverb african, a devenit una dintre mantrele mele. Și mantra asta m-a parașutat în mijlocul unui trib cu care n-am cum să nu ajung foarte departe. De fapt, în mijlocul a două triburi concentrice – cel al ARCașilor și cel fundaților comunitare. Așa cum văd eu lucrurile, fundațiile comunitare au ca misiune refacerea fibrei sociale prin reconstruirea încrederii între oamenii din comunitățile pe care le servesc. Suntem o familie. Trebuie doar să ne bazăm unii pe alții.


Ela Bălan

Coordonator program fundatii comunitare

ela@arcromania.ro

Lucrez în Programul de Fundații Comunitare și îmi cam place. Mă stimulează faptul că lucrez cu oameni dedicați și creativi, că avem atât de multe de oferit și de primit, atât în cadrul echipei, cât și cu fundațiile comunitare. Merită investit în lucrul cu comunitățile românești și cred că acesta este unul dintre cele mai sustenabile forme de dezvoltare, atât pentru comunitate, cât și pentru organizații.


Sînziana Wolff

Director de comunicare

sinziana@arcromania.ro

În munca mea mă preocupă de ce-urile și răspunsurile concrete, chiar dacă răspunsurile pot fi și la modul “pentru că e amuzant”. Și motivul e foarte simplu: am învățat că oamenii reacționează la lucrurile cu ambalaj uman, cu atât mai mult la o comunicare ca de la om la om. De aceea, ziua mea se învârte în jurul comunicării ARC, care trebuie să fie umană, utilă și accesibilă pentru oricine. Cred că felul în care relaționăm cu ceilalți, chiar dacă e ceva atât de mic ca o postare pe Facebook, ne aduce mai aproape de construit concret lucruri împreună.


Lev Fejes

Director departament cercetare

lev@arcromania.ro

Cercetarea este domeniul care-mi hrănește cel mai bine curiozitatea  Cu un doctorat în criminologie, obținut la Michigan State University și un masterat în Managementul Organizațiilor Non-profit, la Universitatea Babeș-Bolyai, îmi folosesc experiența pentru a analiza comportamentul filantropic din România și a măsura impactul binelui în societate, fie că vorbim de CSR sau mediul non-profit. 

Sunt responsabil cu coordonarea eforturilor de cercetare ale organizației în domeniul filantropiei, dezvoltării organizaționale și în cel al responsabilității sociale corporative.


George Gurescu

Specialist comunicare

george.g@arcromania.ro

În mediul nonguvernamental avem un izvor incredibil de povești. Povești despre binele făcut necondiționat, cu cap, pentru că așa este în ADN-ul lor, iar unul din rolurile mele în ARC este să ofer o mână de ajutor și o platformă organizațiilor ale căror povești merită împărtășite. 

Doar așa, simt eu, dăm încredere și curaj celor care încă nu cred că pot aduce o schimbare în jurul lor. Avem nevoie de povești, nu ca să arătăm tot ce este mai roz în industria binelui, ci ca să arătăm nenumăratele moduri prin care putem face bine, că impactul nu se măsoară doar în număr de beneficiari, donațiile nu se rezumă doar la bani, iar un eșec nu înseamnă sfârșitul.


Lucia Ferenţ

Asistent financiar

lucia@arcromania.ro

Deși sunt absolventă a Facultății de Litere, în ARC mă ocup de Cifre ─ cifre care spun povești despre comunitățile noastre, despre generozitate și mândrie locală. Lucrez în Departamentul financiar-administrativ și mă ocup, în special, de chestiunile ce țin de programul ARC de dezvoltare a Fundațiilor Comunitare.

Am intrat în lumea ONG-urilor în 2012, și de atunci am contribuit direct, ca voluntar sau angajat, la ameliorarea unor diverse probleme, precum locuirea decentă, castrarea și tratarea animalelor fără stăpân, mentorat ca Big Sister și rescue-rehabilitate-release arici mari și mici.

În 2018 și 2019 am lucrat cu câteva grupuri de inițiativă care doresc să devină fundații comunitare. Fiecare donație pe care o procesam în conturile lor și fiecare tabel pe care îl făceam îmi dădeau speranță în puterea oamenilor care se adună să construiască ─ nu să dărâme, anume: speranță în puterea Comunității. Știam că se apropie de țelul final, iar gândul că aceste grupuri vor putea munci pentru viitorul sucevenilor, buzoienilor, bănățenilor sau vâlcenilor mi-a adus o mare satisfacție.


Raluca Turdean

Asistent financiar

raluca.u@arcromania.ro

Am venit în ARC în 2017 și mă bucur foarte mult că am ajuns să fac parte dintr-o echipa atât de dinamică și pasionată. În cadrul ARC lucrez ca asistent financiar și am grijă ca donațiile făcute prin debit direct sau SMS să ajungă cât mai repede la organizațiile care au folosit platforma donație.ro. 

Este un sentiment plăcut să știi că ai contribuit în fiecare zi câte puțin la rezolvarea unor probleme, susținerea unor cauze, la binele comunității în general.


Daniela Radu

Coordonator Debit Direct

daniela@arcromania.ro

Aici am grijă să îndeplinim promisiunea ARC față de donatori și organizațiile beneficiare și mecanismul de Debit Direct să crească mare și frumos mai ceva ca Făt-Frumos. Procesez, implementez și optimizez acest mecanism alături de o echipă ambițioasă și colaboratori implicați, iar rezultatele vorbesc de la sine. De exemplu, în 2018 am avut cu 120.000 de donații mai mult față de anul anterior.

Îmi place nota umană pe care o regăsesc în toate proiectele ARC, implicarea și entuziasmul colegilor, legatura strânsă dintre toti ARC-așii și modul natural și fără presiune în care fiecare își găsește locul în echipă și este pus în valoare.


Diana Vataman

Asistent de program

diana@arcromania.ro

Sunt parte din echipa ARC din 2017, iar ultimii ani pe care i-am petrecut alături de colegii mei mi-au arătat cât de generoși sunt românii și cât de mult bine vor să facă.

Lucrez în programul Mecanisme de Donație și gestionez mandatele de debit direct. Cu alte cuvinte, mă asigur ca formularele de donație recurentă pe care oamenii le-au semnat pe stradă, în fața fundraiserilor stradali, sunt corecte, astfel încât donațiile să ajungă repede și în siguranță la organizațiile cu care lucrăm. 

În fiecare zi, plec de la birou cu o satisfacție foarte mare, știind că fiecare mandat pe care l-am procesat înseamnă o șansă în plus pentru organizații ca să-și îndeplinească misiunea.

Colaboratori

Monica Crăciun

Coordonator IT

monica@arcromania.ro

Am venit în ARC in 2010, când aveam 23 de ani, iar curajul, energia și optimismul lor realist m-au făcut să mă simt acasă foarte repede.  Sunt  “the IT guy”,  dar nu mă ocup cu reparatul imprimantelor. Creez și administrez platforme sau instrumente care fac munca organizațiilor mai ușoară, atunci când vine vorba de donatorii lor, de proiectele pe care le finanțează sau de campaniile de fundraising pe care le au. 

Transparența unei organizații este la fel de importantă ca misiunea sa, de aceea unul din țelurile mele în ARC este să ajut organizațiile să fie cât mai oneste cu donatorii și partenerii săi, să fie cât mai intuitive, când vine vorba de nevoile lor și să folosească platforme care să le ușureze munca cât mai mult. Astfel încât să se poată dedica mai mult îndeplinirii misiunii lor. 


Dana Maier

Ofiţer de program

dana.m@arcromania.ro

Mă bucură și mă împlinește faptul că prin ceea ce fac eu în ARC pot să contribui la misiunea de a face bine comunității, de a schimba relațiile dintre oameni, de a oferi pârghii pentru șansa la o viață mai bună.

Fac parte din  programul Mecanisme de donații și sunt persoana de legătură pentru organizațiile care vor să-și deschidă o campanie de donații prin SMS. Le ghidez pe parcursul întregului proces, iar odată ce dau drumul campaniei, le sunt alături cu sfaturi, informații despre fondurile strânse și cum pot avea un impact mai mare. 

Un alt capitol din muncă mea la ARC care-mi oferă foarte multe satisfacții este grantmaking-ul. Jurizez proiectele organizațiilor care aplică pentru fonduri create de partenerii noștri, iar de fiecare dată mă energizează entuziasmul și curajul oamenilor. Avem foarte mulți eroi fără mantie printre noi. 

Îmi plac oamenii din ARC. Prin ceea ce sunt ei dau un plus valoare proiectelor pentru care lucrează și fac ca lucrurile să se miște în direcția potrivită. Iar proiectele ARC-ului nu sunt altceva decât creația, efectul implicării, dorința de schimbare, amprenta acestor oameni care reușesc să facă din ARC o organizație din care îți dorești să faci parte.